Zeer geslaagd werkbezoek Erik de Ridder

Regelmatig bezoekt dorpswethouder Erik de Ridder ons dorp, maar zeker twee keer per jaar is dat een thematisch werkbezoek. Dit keer had de dorpsraad Belangenvereniging Kreitenmolen gevraagd een programma in elkaar te zetten over het industrieterrein. Eugenie van der Meijden van het bestuur van de belangenvereniging verwelkomde de gasten en presenteerde aan de hand van een powerpointpresentatie de inhoud van het bezoek. Daarbij werd ook aandacht gevraagd voor een aantal knelpunten die ze als ondernemers dagelijks ervaren. Zo’n 100 Midden-en Kleinbedrijven met tussen drie en vijftien medewerkers bevinden zich op het industrieterrein, wat velen ook verbaasde en zeker de diversiteit van bedrijven.

Om de daad bij het woord te voegen werden er een vijftal bedrijven bezocht en fietsen de gasten op “leenfietsen” over het bedrijventerrein. Vanaf september worden deze fietsen ingezet op plaatsen langs de routes die de schooljeugd dagelijks aflegt tussen huis en school om in geval van nood hun kapotte fiets aldaar te maken of een fiets te lenen. Het project heet “Veilig Honk” en zal na de vakantie van start gaan. Het eerste bedrijf wat werd bezocht was Promaat, waar we overigens ook al hartelijk waren ontvangen voor de bovengenoemde presentatie. Peter Mallens vertelde over het ontstaan van het bedrijf, zijn passie voor de interieurbouw en zijn werkwijze om innovatief te ondernemen.

Daarna bezochten we het bedrijf Klaruw, een absoluut specialistisch bedrijf in onderhoud, reparatie en veiligheid van wegen. Hun machinepark is door henzelf ontwikkeld en in een proefopstelling konden de gasten zelf ervaren wat voor invloed hun werkwijze had op bijvoorbeeld een glad wegdek, waarbij waterafvoer sterk verbetert en tegelijk meer weerstand ontstaat. Een ritje over het bedrijventerrein met nadruk op de in de presentatie genoemde aandachtspunten bracht ons bij Albert, het bedrijf voor allerlei chocolade-artikelen. Ook hier weer een kijkje in de fabriek gekregen met prima uitleg van Boukje over de verschillende productielijnen en hun assortiment.

Ook al liep het programma iets achter op het tijdschema, we waren hartelijk welkom bij Novocropcontrol, een laboratorium waar men zich heeft gespecialiseerd in plantsapmetingen voor gezond gewas, het doelgericht bijsturen van bemesting en het inzicht krijgen hoeveel en wanneer de planten voedingsmiddelen opnemen. Bij uitzondering mochten we ook een rondje maken door het laboratorium waar 22 verschillende chemische bouwstoffen worden geanalyseerd. Voorwaar een verrassende kennismaking met een voor de gasten nagenoeg onbekend bedrijf.

Als laatste zijn we bij ’t Atelier ontvangen door Geert-Jan Reukers, de directeur en enige mannelijke medewerker. Dit bedrijf verzorgt voor een aantal kledingzaken het verstel- en vermaakwerk, maar maakt ook maatkleding voor o.a. koren, gilden enz. Een groot aantal coupeuses werkt dagelijks aan een grote diversiteit van machines om op tijd de kleding weer te kunnen afleveren bij de klant. Tot slot is er onder het genot van een hapje en een drankje nog wat informeel overleg geweest wat ook heeft geresulteerd in wat toezeggingen en afspreken. We kunnen terugzien op een zeer geslaagd werkbezoek.

arrow-left Website bedrijventerrein Kreitenmolen online
Previous post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *